Jak obědvají horolezci (video)

smallNení nad to, když člověk vymyslí něco neobvyklého. Nemusí to být příliš velká věc, stačí když je to legrace. Potom i oběd s kamarády může být opravdu veselý.

Je slunný sobotní den. Hodiny pomalu odbíjí poledne a nastává ten nejvhodnější čas dát si něco k jídlu. Na stůl pokládám čistý, voňavý  ubrus. Přidám láhev vychlazeného vína, příbory. Ještě schází květiny, ty nesmí chybět. Za nedlouho přijdou hosté, vše musí být včas připravené na sobotní oběd.


obr_01


foto by © autor



Hosté usedají, každý si vybral místo dle svého vkusu. Všem musí být zaručen jedinečný výhled. Místo u okna bylo vybráno s opravdovou pečlivostí z nepřeberného množství jiných obyčejných stolů. Sommelier přináší z vinného sklepa vychlazenou láhev Château Margaux 1966. Vyhlášený to ročník pařížské smetánky. Někomu může připadat jako obyčejné Bordeaux, pro ostatní je to umělecký skvost. „Připíjíme na zdraví všem ženám, ať už našim či cizím, které ještě neznáme.“, zvolal jeden z hostů.

obr_02


foto by © autor



Stůl už nezeje prázdnotou. Číšník téměř nepozorovaně obsloužil všechny zúčastněné během našeho rozhovoru o politice, obchodu a světové krizi. Kuchař se opravdu vytáhl. Připravil skvělou vietnamskou specialitu.

obr_03


foto by © autor


Dle mého názoru jsme nevybrali příliš vhodné místo pro naši hostinu. Neustále nás vyrušuje  projíždějící loď, či motorový vlak. Jak si můžeme vychutnat tu skvělou krmi v tomto prostředí?

obr_04


foto by © autor



Zdroje:

Video ke shlédnutí a stažení z www.hany.info:


http://www.hany.info/cz/videa/jak-obedvaji-horolezci.html



Jan Karhánek   [úpravy] 07:51 11.09.2009

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář 

 pěkný no08:37:34 11.09.2009
Pěkná recese. Zajímalo by mě, kde je ten most.
Pavelodpovědět 
 Re: pěkný no08:46:40 11.09.2009
Řekl bych, že je to Pňovanský most pnoucí se nad Hracholuskou přehradou.
odpovědět 
  Re: pěkný no13:17:02 14.09.2009
jj, je to Hracholuskej most
Honzísodpovědět 

 (_*_)08:59:43 11.09.2009
jooo sranda musí bejt ikdyby na nudle nebylo :)
 Artieodpovědět 

 Château Margaux09:05:16 11.09.2009
To musí být opravdu odborník, ten váš somelier, když vám servíruje VYCHLAZENÉ Château Margaux... já osobně bych vzala spíš ročník 1961, i když vám by asi stačila i Hradní svíce :)
pařížská smetánkaodpovědět 
 Re: Château Margaux11:53:50 11.09.2009
Z Chateau Margaux muze byt i Pavillon Blanc, u ktereho je vychlazeni na miste :)
jikosodpovědět 
  Re: Château Margaux16:45:15 11.09.2009
;)pas mal...ale Château Margaux je Château Margaux a Pavillon Blanc je Pavillon Blanc.
pařížská smetánkaodpovědět 
   Re: Château Margaux23:22:04 11.09.2009
Château Margaux produkuje krome sveho hlavniho Bordeaux i dve vedlejsi "second vin", z nichz jedno je prave Pavillon Blanc du Château Margaux (na nekolika hektarech pestuji odrudu Sauvignon blanc, ze ktereho pak tohle vino delaji). Sice se k nemu ne vzdy uplne hlasi, ale to neznamena, ze ho neprodukuji, a jako second vin ma i jejich label.
jikosodpovědět 
 Re: Château Margaux11:57:44 11.09.2009
K tomuto druhu cinskych nudli se mezi Bergeracem a Bordeaux zasadne nepodava nic jineho ;-)
Somelierodpovědět 

 Horolezci?!?09:11:18 11.09.2009
Neměl se článek spíš jmenovat jak obědvají "podmostolezci"?
M.odpovědět 

 Pěkné!09:18:14 11.09.2009
Moc pěkné video a dobrá akce!
Houbaodpovědět 

 Zvedam palec nahoru15:28:08 11.09.2009
Vtipna a hezky zdokumentovana akce! :)
Ondřejodpovědět 

 Dobre, ale19:09:28 11.09.2009
Dobre, recese paradni, video se mi libilo moc. Ovsem kdyby ten obed mel tri chody a uvarene doma..., nebo byl alespon jezen hulkama, pak by to teprve melo grady.
NAtalieodpovědět 

 Vřelé díky09:25:57 14.09.2009
Díky všem za parádní ohlasy:)
Hanyodpovědět 
 Re: Vřelé díky13:16:32 14.09.2009
A jak tam dostali ten stul?
Nedame nejakou takovouhle akci ve vetsim? S grilem, hromadou lidi a sudem piva?
Honzísodpovědět 
  Re: Vřelé díky17:03:20 14.09.2009
No čéče, to nevím jak tam ten stůl dostali, a jak vůbec vylezli nahoru? :) no ten sud by byl docela masakr, ale jdu do toho!!! Otevřem si hospodu pod mostem:)
Hanyodpovědět 

 Pekne13:08:47 14.09.2009
Pekne odpoledni posezeni! :)
Jedlonodpovědět 

 super napad21:43:35 15.09.2009
Docela sem koukala..:) musim rict, ze se mi libi tema pripitku!! Jen tak dal:)
Haniodpovědět 
 Průvan...19:43:10 16.09.2009
Málo chlastu....
Svatejvincentodpovědět 
  Re: Průvan...16:32:50 21.11.2009
...tjn, cidry je vzdy malo...
PostApokaliptickyPrezivsiodpovědět