LEZEC  OBCHOD  DISKUSE  INZERCE  ANKETY  ODKAZY  PRŮVODCE  MAPY  FOTKY  VIDEO 

 jméno

 heslo 

 Registrace   |   Lezení je nebezpečný sport!
Hledání cesty

Hledání na Lezci

PRÁCE PRO LEZCE
Fasádní Servis
 Metodika
 Trénink
 Oblasti
 Reportáže
Knihy
Update sprievodca Jelenec
Pomozte vydat knihu Dobrodružství v prášku… přidáte jen vodu
Křest lezeckého průvodce Vltavská žula

Závody
Secret Spot Bouldering 2024 (19.10)
MČR v bouldru (19.10)
Boulder OPEN 2020 LA SKALA (26.10)

Žebříček
Cesty:
44.Pelíšek 10156
45.Gospoš 10137
46.Lank 10131
Bouldry:
44.Bureš 8600
45.Zíma 8600
46.Paděrová 8556
Hory:
23.Cibulka 4617
24.Novotný 3598
25.Čáp 3573

Výsledky
MČR rychlolezení (13.10)
SP Praha (20.09)
EP obtížnost Bologna (14.09)

Deníčky
5670 lezců
1140858 cest
Nové přelezy:
Fialka SD 7C
Kozel 9
Dude Lebow 7C+
Fialka SD 7C
Anima 7b+
Walking On 7c
Mathilde E 7b
Hammer Kin 7c
Filtri 7b
Fratello S 7b

Stěny
SAUNA - Plzeň
Boulder HO Domažlice - Domažlice
Lezecké centrum SmíchOFF - Praha 5

Prodejny
Ing. Jan Zavadil - PROFITSPORT - Plzeň
HUDYsport - Liberec
Rock Point OC Olympia - Brno

Kontakt
REDAKCE:
standalezec.cz
ŠÉFREDAKTOR:
jirkaslezec.cz
INZERCE:
standalezec.cz
IT:
hoplezec.cz

Moby Duck

Uliho mastný fták - rituální receptura

 
 
 
 

Uli a mastný fták



Mastný fták a Uli


Ftáka opláchneme, necháme skapat a spolu s třiceti kilogramy domácích potřeb pevně zavážeme do nemožného pytle. Ukloněnou plotnu mírně rozhicujeme a pytel po ní asi 8 hodin zvolna smýkáme, dokud se nezačne klubat. Domácí potřeby vyvrhneme a ftáka necháme 36 hodin uležet.


Mírně rozhicovaná plotna



Domácí potřeby


Zatímco fták odpočívá, připravíme jumarinádu: mírně uklohněnou, krivetami předem prošpikovanou žulovou placku rozžhavíme na 9+. Přiložíme čerstvého piňona a zprudka freetujeme až pustí šťávu. Vyšťaveného Piňona opatrně odstraníme. Na mírnějším ohni OS-mahneme 170 metrů na prst tlustých nudlí, jumarinádu zahustíme a do rána důkladně orestujeme.


Freetování čerstvého piňona



Nudle



Víc nudlí


Ftáka občerstvíme jumarinádou a ihned udávíme další porcí lehce okomínovaných nudlí. Plotnu rozpálíme opět na 9+, smícháme orestované zbytky piňona, rajský průtlak a kozí nohu. Po hodině usilovného freetování přidáme zadáveného ftáka, ztlumíme sporák a necháme ještě 80 metrů dojít. Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky a necháme vychladnout. Podáváme s úsměvem (ruce).


Hotová jumarináda



Další porce



A ještě jedna porce



Takhle tlustý nudle!



Na obzoru Uliho vrcholové půlky



Podáváme s úsměvem



Nutriční hodnoty:
Země původu - Grónsko
obsah tuku/sádélka - 31 sádélek (29OS-mastné kyseliny, antiosidant 2AF)
Doba přípravy - 3 dny, resp 1100 minut.
Dietetické resumé - z valné většiny dobře stravitelné, nevhodné pro osoby s alergií na nudle



Překlad do kuchařského esperanta. Doporučená nastavení termostatu  jsou asi pro starší sporáky, až na malé výjimky je vše přepálené.


Spřátelené drůbežárny:
               
         
Dobrou chuť přeje šéfkuchař

Magnusek   [úpravy] 13:18 16.08.2010Tisk 

Reklama:


Související články:

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář 

 peknej ftak13:34:44 16.08.2010
by me zajimalo na czem jedesh. To musi byt hustej matrosh.
leguanodpovědět 

 Vařím rád13:35:39 16.08.2010
Vařím sice rád ale tohle je pro mě dost komplikovaný recept. Raději si na něco skočím do "picérky" pod Panťák.
Motákodpovědět 

 Dobře13:37:27 16.08.2010
... vy kluci jeseničtí !! :))))
štěpánodpovědět 
 Re: Dobře14:22:22 16.08.2010
Neuvěřitelně povedená slátanina, až se chce říct pěkně p.čo, pěkně! Nejvíc mě bavily ty popisky k fotkám, ty nemají chybu.
Willhemodpovědět 
  Re: Dobře15:14:58 16.08.2010
Tenhle receipt si koleduje vo novou nudli ze sajtny Lezce!
odpovědět 

 hamham13:49:14 16.08.2010
nudle z ftaka - to zeru
Filipoodpovědět 

 gratulace14:45:00 16.08.2010
Moooc hezký, aj ty lana už jsem letos někde viděl :-). Tak podrobnosti zas na koupáku.
Richardodpovědět 

 ...14:59:13 16.08.2010
Pěkně jste to OS-mažili :-)
Peliskaodpovědět 

 Mega článek a fotky15:01:43 16.08.2010
Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky beru to doslova :-))))

Blahopřeji ještě přihřátějším buznám z Jeseněků:-))ú
Jose prasečí hlavaodpovědět 

 Skvěle15:27:08 16.08.2010
Skvěle napsanej a nafocenej report o parádním počinu. :-) Pašáci VELIKÝ
Kleboňodpovědět 

 Pěkný16:25:52 16.08.2010
gratuluju ke kuchtění i článku.
Petr Jandíkodpovědět 

 ;-)16:43:11 16.08.2010
chtěl jse napsat co to za kokotinu....ale nakonec jsem se pobavil :-))) Takze dobry ;-)
Daveodpovědět 

 Mňam17:00:40 16.08.2010
To vypadá na dobrej podnik, uklohnit takovou žranici. Ale chce to silnou plotýnku, moje stupeň 9+ vůbec nemá, krám jeden.
Petricekodpovědět 

 ano! ;)21:42:48 16.08.2010
spřátelené drůbežárny jsou parádní! ... v textu sem se i ztratil, ale vubec mi to nevadilo ;) -p-r-a-s-a-c-i ... teda: PAŠÁCI ste!!! ;) Respekt
arnoodpovědět 

 dík sponzorům22:29:46 16.08.2010
Parádní žranice a ještě lepší iřoznops, to žeru :)
Milanoodpovědět 

 kurva hoši23:54:35 16.08.2010
Guten tag. Klóbrc dolu. Pan Berka a Pan Foldyna se zase předveli. Hustota husta
basketakodpovědět 

 polevka08:40:54 17.08.2010
polevka nebyla?
mifoodpovědět 

 Ftákovina09:58:29 17.08.2010
Dost dobrá ftákovina a ještě dobřejší vejkon! Až jsem z toho dostal hlad a musel dát free sólo ledničku!
Dagodpovědět 

 !10:08:50 17.08.2010
to je zradlo!
janisodpovědět 

 paráda11:10:41 17.08.2010
Do ko na lý !
Matesodpovědět 

 hustoprace13:55:35 17.08.2010
Fakt hodne dobry, pyjonyri :) Sila je.
maxodpovědět 

 Hej17:14:41 17.08.2010
NotyvoleVelkáparádaTodlecto
Dafe-Bobrodpovědět 

 RESPECT19:25:29 17.08.2010
Si to du ještě jednou vopepřit, bo toto byla fakt fajna receptura.
Boha ja mám hlad, ale asik bych sa z toho posral.
Pecákodpovědět 

 líbí20:24:29 17.08.2010
Super počin a eště lepčí zpracování infa o něm. Kua toto je cesta ze zakletí článků typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy.
To je na nobelovu cenu za literatutu!!
kuba novákodpovědět 
 Re: líbí02:10:23 18.08.2010
taktak, chválim, krásný literární počin novodobého barda českého písmáctví, jen tak dál: magnusek for magnesia litera!
alois jirasekodpovědět 

 ...21:30:09 17.08.2010
jebat taký kotár, jebat taký článek, málo vět typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy
king-kong pětodpovědět 
 Re: ...11:32:23 18.08.2010
:-D
kuba novákodpovědět 

 Hustoles06:58:21 18.08.2010
vypečená smaženice, řádně jste to hoši voroštovali, Klobouk Dolu! :o)
Medvědodpovědět 

 Pěkné recept20:17:23 18.08.2010
Panáčci pěkně, co navaříte dalšího??
Držím palec ať se daří i tomu so vaří. S*
slunkoodpovědět 

 :-)22:09:51 18.08.2010
...nevím na čem jedete , ale chci to taky ! :))) ale kurfa jsem se zasmál ....dobrá práce
loudilodpovědět 

 ok00:43:28 20.08.2010
Radne OS-mazeno, hezky pekne:) uz staci jen dodat "bon apetit"!
sarekodpovědět 

 Složitej recept08:51:31 23.08.2010
Jak jsem to tak četl, tam mi bylo vše celkem jasný, popisky parádní, nudle ok, půlky mám, plotýnku jsem rozpálil a připravil ubrousky. Ale pak kouknu na tu závěrečnou sumarizaci a děte někam, tenhle recept je hrozně těžkej, to normální hobby kuchař nemá šanci.
Steveodpovědět 

 zvonivá16:49:35 31.12.2010
až mi z toho receptu začaly zvonit ponožky!!letím rozpálit plotnu na 11+!!
báraodpovědět 

 Foto dne:

Jonáš
 Databáze cest:
Všechny cesty (179455)
Top cesty v ČR
Top bouldery v ČR
Nejnovější cesty:
Objížďková 4 Skála U Nového Spolí
Bruska Umí Středověk 9- Skalný
Anima 7b+ Brseč
Walking On The Rain 7c Terre Alte
I Am Not A Carpet Muncher 8a Buzetski Kanjon
Nově komentované:
Krumlovská 7 Skála U Nového Spolí
Nech Mne Žít 5 Budčice
Dvoukruhová 5+ Skalný
Black Cobra 9a Baile Herculane
Kríza Stredného Veku 10- Porúbka

 Nově v diskusi:
Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Slanění z nýtu | Re: Slanění z nýtu | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování | Re: Přírodní kotevní body a jejich použití pro jištěí, slanování |

 Nové komentáře:
Re: Nějaká ta smutná fakta | Re: Nějaká ta smutná fakta | Re: Nějaká ta smutná fakta | Re: Nějaká ta smutná fakta | Neumim | Re: ††† | Re: ††† | Re: Nějaká ta smutná fakta | Re: ††† | Re: Nějaká ta smutná fakta |

 Kde to vře:
Mára Holeček a Ondrej Húserka vylezli na vrchol Langtangu (124)
Ukrajinský top lezec Maksym Petrenko padl při obraně Ukrajiny (50)
Mára Holeček: Při sestupu z Langtangu zahynul Ondrej Húserka (43)
Will Bosi přelezl boulder Spots of Time a potvrdil klasu 9A (17)
Film: Adam Ondra a nejtěžší cesta Vysokých Tater Corona 10+/11- (15)
MČR v rychlolezení (13)
Secret Spot Bouldering 2024 pozvánka (12)
Video: Seb Bouin a Alain Robert lezou solo na mrakodrap v Paříži (8)
MČR v bouldru vyhráli Lukáš Mokroluský a Michaela Smetanová (5)
Expedice Máry Holečka na Langtang Lirung se chystá do stěny (4)

 Nově v inzerci:
Mantra Pant W | Prodám lezečky | Master 9.7 50m Bicolour (nelezené-nové) | druhý konec lana | Batoh Deuter Aircontact 65+10l | Z teplem | Hledám děvče do skal | koupím Zlagboard | Kalhoty MONTURA SKI STYLE PANTS Man vel.L | Nepromokavá bunda The North Face vel.L |

 Anketa:
Jaké technologie nebo aplikace používáte při lezení a jak vám pomáhají?
 GPS a mapové aplikace 
 366 
 Lezecké aplikace pro sledování výkonu 
 320 
 Sociální sítě pro sdílení a inspiraci 
 289 
 Vzdělávací aplikace pro techniky a trénink 
 290 
 Aplikace pro evidenci a sdílení výstupů 
 263 

 Návody:
Jak psát na lezce ...
Lezecké mapy

 Partneři:
Treking.cz
Hledáte si pěkné ubytování v ČR na Váš výlet či dovolenou? Vyberte si na webu MegaUbytko.cz v sekci chaty a chalupy pronájem. Pokud plánujete cestovat na Slovensko a potřebujete ubytovanie na Slovensku, ty nejlepší ubytovací zařízení, chaty, chalupy, roubenky naleznete na stránce chaty na prenájom.

 lezec  diskuse  ankety  odkazy  průvodce  fotky  video  *rss*  ochrana osobních údajů       ceník reklamy Energy Cloud   NetPro systems, s.r.o.