LEZEC  OBCHOD  DISKUSE  INZERCE  ANKETY  ODKAZY  PRŮVODCE  MAPY  FOTKY  VIDEO 

 jméno

 heslo 

 Registrace   |   Nedělej krok, ze kterého se nemůžeš vrátit.
Hledání cesty

Hledání na Lezci

 Metodika
 Trénink
 Oblasti
 Reportáže
Knihy
Křest lezeckého průvodce Vltavská žula
Legenda jménem Chroust, publikace o životě Vladimíra Procházky
Metodika základů lezení na umělé stěně

Závody
SP v paralezení Innsbruck (24.06)
SP Innsbruck (26.06)
Akademické mistrovství ČR (27.06)

Žebříček
Cesty:
47.Zedek 10050
48.Fišer 10040
49.Čech 10022
Bouldry:
47.Plaček 8450
48.Šauli 8409
49.Zíma 8403
Hory:
3.Černý 6808
4.Punčochář 6686
5.Šuraba 6390

Výsledky
Olympijská kvalifikace Budapešť (20.06)
MČR obtížnost (01.06)
ČP obtížnost Praha (18.05)

Deníčky
5588 lezců
1111445 cest
Nové přelezy:
Red Hot To 8A
Boytoy 9+
Vodní Svět Xb
Fatamorgan 9
Safari 9/9+
Čára Život Xa
Haribol 9/9+
Projekt II 9+
Svědci Alb Xc
Geschenk 9

Stěny
Lezecké centrum LezeTop v Písku - Písek
Gekon Boulder bar - Pardubice
Sportcentrum Koloseum - Plzeň

Prodejny
HUDYsport - Praha 5
bart´s port - Praha 2
Keen Concept Store - Futurum Ostrava - Ostrava 1

Kontakt
REDAKCE:
standalezec.cz
ŠÉFREDAKTOR:
jirkaslezec.cz
INZERCE:
standalezec.cz
IT:
hoplezec.cz

Moby Duck

Uliho mastný fták - rituální receptura

 
 
 
 

Uli a mastný fták



Mastný fták a Uli


Ftáka opláchneme, necháme skapat a spolu s třiceti kilogramy domácích potřeb pevně zavážeme do nemožného pytle. Ukloněnou plotnu mírně rozhicujeme a pytel po ní asi 8 hodin zvolna smýkáme, dokud se nezačne klubat. Domácí potřeby vyvrhneme a ftáka necháme 36 hodin uležet.


Mírně rozhicovaná plotna



Domácí potřeby


Zatímco fták odpočívá, připravíme jumarinádu: mírně uklohněnou, krivetami předem prošpikovanou žulovou placku rozžhavíme na 9+. Přiložíme čerstvého piňona a zprudka freetujeme až pustí šťávu. Vyšťaveného Piňona opatrně odstraníme. Na mírnějším ohni OS-mahneme 170 metrů na prst tlustých nudlí, jumarinádu zahustíme a do rána důkladně orestujeme.


Freetování čerstvého piňona



Nudle



Víc nudlí


Ftáka občerstvíme jumarinádou a ihned udávíme další porcí lehce okomínovaných nudlí. Plotnu rozpálíme opět na 9+, smícháme orestované zbytky piňona, rajský průtlak a kozí nohu. Po hodině usilovného freetování přidáme zadáveného ftáka, ztlumíme sporák a necháme ještě 80 metrů dojít. Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky a necháme vychladnout. Podáváme s úsměvem (ruce).


Hotová jumarináda



Další porce



A ještě jedna porce



Takhle tlustý nudle!



Na obzoru Uliho vrcholové půlky



Podáváme s úsměvem



Nutriční hodnoty:
Země původu - Grónsko
obsah tuku/sádélka - 31 sádélek (29OS-mastné kyseliny, antiosidant 2AF)
Doba přípravy - 3 dny, resp 1100 minut.
Dietetické resumé - z valné většiny dobře stravitelné, nevhodné pro osoby s alergií na nudle



Překlad do kuchařského esperanta. Doporučená nastavení termostatu  jsou asi pro starší sporáky, až na malé výjimky je vše přepálené.


Spřátelené drůbežárny:
               
         
Dobrou chuť přeje šéfkuchař

Magnusek   [úpravy] 13:18 16.08.2010Tisk 

Reklama:


Související články:

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář 

 peknej ftak13:34:44 16.08.2010
by me zajimalo na czem jedesh. To musi byt hustej matrosh.
leguanodpovědět 

 Vařím rád13:35:39 16.08.2010
Vařím sice rád ale tohle je pro mě dost komplikovaný recept. Raději si na něco skočím do "picérky" pod Panťák.
Motákodpovědět 

 Dobře13:37:27 16.08.2010
... vy kluci jeseničtí !! :))))
štěpánodpovědět 
 Re: Dobře14:22:22 16.08.2010
Neuvěřitelně povedená slátanina, až se chce říct pěkně p.čo, pěkně! Nejvíc mě bavily ty popisky k fotkám, ty nemají chybu.
Willhemodpovědět 
  Re: Dobře15:14:58 16.08.2010
Tenhle receipt si koleduje vo novou nudli ze sajtny Lezce!
odpovědět 

 hamham13:49:14 16.08.2010
nudle z ftaka - to zeru
Filipoodpovědět 

 gratulace14:45:00 16.08.2010
Moooc hezký, aj ty lana už jsem letos někde viděl :-). Tak podrobnosti zas na koupáku.
Richardodpovědět 

 ...14:59:13 16.08.2010
Pěkně jste to OS-mažili :-)
Peliskaodpovědět 

 Mega článek a fotky15:01:43 16.08.2010
Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky beru to doslova :-))))

Blahopřeji ještě přihřátějším buznám z Jeseněků:-))ú
Jose prasečí hlavaodpovědět 

 Skvěle15:27:08 16.08.2010
Skvěle napsanej a nafocenej report o parádním počinu. :-) Pašáci VELIKÝ
Kleboňodpovědět 

 Pěkný16:25:52 16.08.2010
gratuluju ke kuchtění i článku.
Petr Jandíkodpovědět 

 ;-)16:43:11 16.08.2010
chtěl jse napsat co to za kokotinu....ale nakonec jsem se pobavil :-))) Takze dobry ;-)
Daveodpovědět 

 Mňam17:00:40 16.08.2010
To vypadá na dobrej podnik, uklohnit takovou žranici. Ale chce to silnou plotýnku, moje stupeň 9+ vůbec nemá, krám jeden.
Petricekodpovědět 

 ano! ;)21:42:48 16.08.2010
spřátelené drůbežárny jsou parádní! ... v textu sem se i ztratil, ale vubec mi to nevadilo ;) -p-r-a-s-a-c-i ... teda: PAŠÁCI ste!!! ;) Respekt
arnoodpovědět 

 dík sponzorům22:29:46 16.08.2010
Parádní žranice a ještě lepší iřoznops, to žeru :)
Milanoodpovědět 

 kurva hoši23:54:35 16.08.2010
Guten tag. Klóbrc dolu. Pan Berka a Pan Foldyna se zase předveli. Hustota husta
basketakodpovědět 

 polevka08:40:54 17.08.2010
polevka nebyla?
mifoodpovědět 

 Ftákovina09:58:29 17.08.2010
Dost dobrá ftákovina a ještě dobřejší vejkon! Až jsem z toho dostal hlad a musel dát free sólo ledničku!
Dagodpovědět 

 !10:08:50 17.08.2010
to je zradlo!
janisodpovědět 

 paráda11:10:41 17.08.2010
Do ko na lý !
Matesodpovědět 

 hustoprace13:55:35 17.08.2010
Fakt hodne dobry, pyjonyri :) Sila je.
maxodpovědět 

 Hej17:14:41 17.08.2010
NotyvoleVelkáparádaTodlecto
Dafe-Bobrodpovědět 

 RESPECT19:25:29 17.08.2010
Si to du ještě jednou vopepřit, bo toto byla fakt fajna receptura.
Boha ja mám hlad, ale asik bych sa z toho posral.
Pecákodpovědět 

 líbí20:24:29 17.08.2010
Super počin a eště lepčí zpracování infa o něm. Kua toto je cesta ze zakletí článků typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy.
To je na nobelovu cenu za literatutu!!
kuba novákodpovědět 
 Re: líbí02:10:23 18.08.2010
taktak, chválim, krásný literární počin novodobého barda českého písmáctví, jen tak dál: magnusek for magnesia litera!
alois jirasekodpovědět 

 ...21:30:09 17.08.2010
jebat taký kotár, jebat taký článek, málo vět typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy
king-kong pětodpovědět 
 Re: ...11:32:23 18.08.2010
:-D
kuba novákodpovědět 

 Hustoles06:58:21 18.08.2010
vypečená smaženice, řádně jste to hoši voroštovali, Klobouk Dolu! :o)
Medvědodpovědět 

 Pěkné recept20:17:23 18.08.2010
Panáčci pěkně, co navaříte dalšího??
Držím palec ať se daří i tomu so vaří. S*
slunkoodpovědět 

 :-)22:09:51 18.08.2010
...nevím na čem jedete , ale chci to taky ! :))) ale kurfa jsem se zasmál ....dobrá práce
loudilodpovědět 

 ok00:43:28 20.08.2010
Radne OS-mazeno, hezky pekne:) uz staci jen dodat "bon apetit"!
sarekodpovědět 

 Složitej recept08:51:31 23.08.2010
Jak jsem to tak četl, tam mi bylo vše celkem jasný, popisky parádní, nudle ok, půlky mám, plotýnku jsem rozpálil a připravil ubrousky. Ale pak kouknu na tu závěrečnou sumarizaci a děte někam, tenhle recept je hrozně těžkej, to normální hobby kuchař nemá šanci.
Steveodpovědět 

 zvonivá16:49:35 31.12.2010
až mi z toho receptu začaly zvonit ponožky!!letím rozpálit plotnu na 11+!!
báraodpovědět 

 Foto dne:
Langenstein
Westwand, 6-
 Databáze cest:
Všechny cesty (176019)
Top cesty v ČR
Top bouldery v ČR
Nejnovější cesty:
Stará Cesta I Vidlák
Náhorní Hrana I Vidlák
Stará Cesta I Vidlák
Miluščina Cesta II Vidlák
Severní Cesta II Vidlák
Nově komentované:
Mazácká 7- Kozel
Mazácká 7- Kozel
Mazácká 7- Kozel
Mazácká 7- Kozel
Mazácká 7- Kozel

 Nově v diskusi:
Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Grossglockner - Mayerlova rampa | Re: Grossglockner - Mayerlova rampa | Grossglockner - Mayerlova rampa | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách | Re: Doporučte horskou vícedélku v Alpách |

 Nové komentáře:
Re: Kameraman je žalud | Re: Gratulace Adamovi | Re: no sledujem to | Ani finále nebude | Re: Gratulace Adamovi | Re: AO? | Re: AO? | Re: Js | Re: AO? | 1.SF boulder, způsoby přelezu |

 Kde to vře:
Pískovcové lezení v oblastech Hodkovice a Bezděčín je v ohrožení (75)
Olympijská kvalifikace v lezení Budapešť - kvalifikace obtížnost (18)
Olympijská kvalifikace v lezení Budapešť - semifinále (18)
Film Cílem je návrat (14)
Závěrečná olympijská kvalifikace v lezení od zítřka v Budapešti (8)
Olympijská kvalifikace v lezení Budapešť - finále (7)
Křest lezeckého průvodce Vltavská žula (6)
Olympijská kvalifikace v lezení Budapešť - kvalifikace bouldry (4)
Metodika základů lezení na umělé stěně (3)
Olympijská kvalifikace v lezení Šanghaj - finále (1)

 Nově v inzerci:
NEPROMOKAVÁ BUNDA RAB DOWNPOUR ECO vel.XL | NEPROMOKAVÁ BUNDA RAB DOWNPOUR ECO vel.XL | rychlá a legitimní nabídka | Petzl Elios | Hledám spolujízdu do Alp | Alpy v srpnu | rychlá a legitimní nabídka | Davle - karabiny ve slaňáku | Nepoužitý BD C4 0.3 | Statická a dynamická lana |

 Anketa:
Jaký je váš názor na dodržování lezeckých pravidel?
 Plně je respektuji 
 1548 
 Většinou respektuji, záleží na konkrétní situaci 
 1620 
 Mám s tím problém, sem tam dodržuji 
 1611 
 Nezajímá mě to, lezu podle svého. 
 1568 

 Návody:
Jak psát na lezce ...
Lezecké mapy

 Partneři:
Treking.cz
Hledáte si pěkné ubytování v ČR na Váš výlet či dovolenou? Vyberte si na webu MegaUbytko.cz v sekci chaty a chalupy pronájem. Pokud plánujete cestovat na Slovensko a potřebujete ubytovanie na Slovensku, ty nejlepší ubytovací zařízení, chaty, chalupy, roubenky naleznete na stránce chaty na prenájom.

 lezec  diskuse  ankety  odkazy  průvodce  fotky  video  *rss*  ochrana osobních údajů       ceník reklamy Energy Cloud   NetPro systems, s.r.o.