LEZEC  OBCHOD  DISKUSE  INZERCE  ANKETY  ODKAZY  PRŮVODCE  MAPY  FOTKY  VIDEO 

 jméno

 heslo 

 Registrace   |   Bacha, bacha! Jistíš? Dávej pozor! Jisti, jisti! Vole jisti, bacha! Lezu, jo? Lezu! Těžký to bylo, těžký ty vole!
Hledání cesty

Hledání na Lezci

PRÁCE PRO LEZCE
Fasádní Servis
 Metodika
 Trénink
 Ledy
 Skialpy
Knihy
Update sprievodca Jelenec
Pomozte vydat knihu Dobrodružství v prášku… přidáte jen vodu
Křest lezeckého průvodce Vltavská žula

Závody
Bouldrové závody pro děti Ruzyně (12.10)
MČR rychlolezení (13.10)
Secret Spot Bouldering 2024 (19.10)

Žebříček
Cesty:
8.Stribrny 11337
9.Janošová 11254
10.Vopat 11234
Bouldry:
8.Kopecký 10250
9.Lavička 10075
10.Popovský 10075
Hory:
19.Petr 4680
20.Najman 4632
21.Ludrovský 4626

Výsledky
SP Praha (20.09)
EP obtížnost Bologna (14.09)
Rock Master (14.09)

Deníčky
5654 lezců
1134707 cest
Nové přelezy:
Alfredo Al 7b+
Polifemo 7c
Magnetus 7c
Černobílá 8A
Triton 7c
Las Loi La 7b
Obsidián 9+/10-
Kotrmelec 7C
Kotolník 7C+
Krampfhamm 9

Stěny
Big Wall - Praha 9 - Vysočany
SAUNA - Plzeň
Lezecké centrum SmíchOFF - Praha 5

Prodejny
LANEX eshop - Bolatice
Outdoor Centrum Rock Point Perštýn - Praha 1
Outdoor Centrum Rock Point Poříčí - Praha 1

Kontakt
REDAKCE:
standalezec.cz
ŠÉFREDAKTOR:
jirkaslezec.cz
INZERCE:
standalezec.cz
IT:
hoplezec.cz

Moby Duck

Uliho mastný fták - rituální receptura

 
 
 
 

Uli a mastný fták



Mastný fták a Uli


Ftáka opláchneme, necháme skapat a spolu s třiceti kilogramy domácích potřeb pevně zavážeme do nemožného pytle. Ukloněnou plotnu mírně rozhicujeme a pytel po ní asi 8 hodin zvolna smýkáme, dokud se nezačne klubat. Domácí potřeby vyvrhneme a ftáka necháme 36 hodin uležet.


Mírně rozhicovaná plotna



Domácí potřeby


Zatímco fták odpočívá, připravíme jumarinádu: mírně uklohněnou, krivetami předem prošpikovanou žulovou placku rozžhavíme na 9+. Přiložíme čerstvého piňona a zprudka freetujeme až pustí šťávu. Vyšťaveného Piňona opatrně odstraníme. Na mírnějším ohni OS-mahneme 170 metrů na prst tlustých nudlí, jumarinádu zahustíme a do rána důkladně orestujeme.


Freetování čerstvého piňona



Nudle



Víc nudlí


Ftáka občerstvíme jumarinádou a ihned udávíme další porcí lehce okomínovaných nudlí. Plotnu rozpálíme opět na 9+, smícháme orestované zbytky piňona, rajský průtlak a kozí nohu. Po hodině usilovného freetování přidáme zadáveného ftáka, ztlumíme sporák a necháme ještě 80 metrů dojít. Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky a necháme vychladnout. Podáváme s úsměvem (ruce).


Hotová jumarináda



Další porce



A ještě jedna porce



Takhle tlustý nudle!



Na obzoru Uliho vrcholové půlky



Podáváme s úsměvem



Nutriční hodnoty:
Země původu - Grónsko
obsah tuku/sádélka - 31 sádélek (29OS-mastné kyseliny, antiosidant 2AF)
Doba přípravy - 3 dny, resp 1100 minut.
Dietetické resumé - z valné většiny dobře stravitelné, nevhodné pro osoby s alergií na nudle



Překlad do kuchařského esperanta. Doporučená nastavení termostatu  jsou asi pro starší sporáky, až na malé výjimky je vše přepálené.


Spřátelené drůbežárny:
               
         
Dobrou chuť přeje šéfkuchař

Magnusek   [úpravy] 13:18 16.08.2010Tisk 

Reklama:


Související články:

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář 

 peknej ftak13:34:44 16.08.2010
by me zajimalo na czem jedesh. To musi byt hustej matrosh.
leguanodpovědět 

 Vařím rád13:35:39 16.08.2010
Vařím sice rád ale tohle je pro mě dost komplikovaný recept. Raději si na něco skočím do "picérky" pod Panťák.
Motákodpovědět 

 Dobře13:37:27 16.08.2010
... vy kluci jeseničtí !! :))))
štěpánodpovědět 
 Re: Dobře14:22:22 16.08.2010
Neuvěřitelně povedená slátanina, až se chce říct pěkně p.čo, pěkně! Nejvíc mě bavily ty popisky k fotkám, ty nemají chybu.
Willhemodpovědět 
  Re: Dobře15:14:58 16.08.2010
Tenhle receipt si koleduje vo novou nudli ze sajtny Lezce!
odpovědět 

 hamham13:49:14 16.08.2010
nudle z ftaka - to zeru
Filipoodpovědět 

 gratulace14:45:00 16.08.2010
Moooc hezký, aj ty lana už jsem letos někde viděl :-). Tak podrobnosti zas na koupáku.
Richardodpovědět 

 ...14:59:13 16.08.2010
Pěkně jste to OS-mažili :-)
Peliskaodpovědět 

 Mega článek a fotky15:01:43 16.08.2010
Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky beru to doslova :-))))

Blahopřeji ještě přihřátějším buznám z Jeseněků:-))ú
Jose prasečí hlavaodpovědět 

 Skvěle15:27:08 16.08.2010
Skvěle napsanej a nafocenej report o parádním počinu. :-) Pašáci VELIKÝ
Kleboňodpovědět 

 Pěkný16:25:52 16.08.2010
gratuluju ke kuchtění i článku.
Petr Jandíkodpovědět 

 ;-)16:43:11 16.08.2010
chtěl jse napsat co to za kokotinu....ale nakonec jsem se pobavil :-))) Takze dobry ;-)
Daveodpovědět 

 Mňam17:00:40 16.08.2010
To vypadá na dobrej podnik, uklohnit takovou žranici. Ale chce to silnou plotýnku, moje stupeň 9+ vůbec nemá, krám jeden.
Petricekodpovědět 

 ano! ;)21:42:48 16.08.2010
spřátelené drůbežárny jsou parádní! ... v textu sem se i ztratil, ale vubec mi to nevadilo ;) -p-r-a-s-a-c-i ... teda: PAŠÁCI ste!!! ;) Respekt
arnoodpovědět 

 dík sponzorům22:29:46 16.08.2010
Parádní žranice a ještě lepší iřoznops, to žeru :)
Milanoodpovědět 

 kurva hoši23:54:35 16.08.2010
Guten tag. Klóbrc dolu. Pan Berka a Pan Foldyna se zase předveli. Hustota husta
basketakodpovědět 

 polevka08:40:54 17.08.2010
polevka nebyla?
mifoodpovědět 

 Ftákovina09:58:29 17.08.2010
Dost dobrá ftákovina a ještě dobřejší vejkon! Až jsem z toho dostal hlad a musel dát free sólo ledničku!
Dagodpovědět 

 !10:08:50 17.08.2010
to je zradlo!
janisodpovědět 

 paráda11:10:41 17.08.2010
Do ko na lý !
Matesodpovědět 

 hustoprace13:55:35 17.08.2010
Fakt hodne dobry, pyjonyri :) Sila je.
maxodpovědět 

 Hej17:14:41 17.08.2010
NotyvoleVelkáparádaTodlecto
Dafe-Bobrodpovědět 

 RESPECT19:25:29 17.08.2010
Si to du ještě jednou vopepřit, bo toto byla fakt fajna receptura.
Boha ja mám hlad, ale asik bych sa z toho posral.
Pecákodpovědět 

 líbí20:24:29 17.08.2010
Super počin a eště lepčí zpracování infa o něm. Kua toto je cesta ze zakletí článků typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy.
To je na nobelovu cenu za literatutu!!
kuba novákodpovědět 
 Re: líbí02:10:23 18.08.2010
taktak, chválim, krásný literární počin novodobého barda českého písmáctví, jen tak dál: magnusek for magnesia litera!
alois jirasekodpovědět 

 ...21:30:09 17.08.2010
jebat taký kotár, jebat taký článek, málo vět typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy
king-kong pětodpovědět 
 Re: ...11:32:23 18.08.2010
:-D
kuba novákodpovědět 

 Hustoles06:58:21 18.08.2010
vypečená smaženice, řádně jste to hoši voroštovali, Klobouk Dolu! :o)
Medvědodpovědět 

 Pěkné recept20:17:23 18.08.2010
Panáčci pěkně, co navaříte dalšího??
Držím palec ať se daří i tomu so vaří. S*
slunkoodpovědět 

 :-)22:09:51 18.08.2010
...nevím na čem jedete , ale chci to taky ! :))) ale kurfa jsem se zasmál ....dobrá práce
loudilodpovědět 

 ok00:43:28 20.08.2010
Radne OS-mazeno, hezky pekne:) uz staci jen dodat "bon apetit"!
sarekodpovědět 

 Složitej recept08:51:31 23.08.2010
Jak jsem to tak četl, tam mi bylo vše celkem jasný, popisky parádní, nudle ok, půlky mám, plotýnku jsem rozpálil a připravil ubrousky. Ale pak kouknu na tu závěrečnou sumarizaci a děte někam, tenhle recept je hrozně těžkej, to normální hobby kuchař nemá šanci.
Steveodpovědět 

 zvonivá16:49:35 31.12.2010
až mi z toho receptu začaly zvonit ponožky!!letím rozpálit plotnu na 11+!!
báraodpovědět 

 Foto dne:
Vlastina stěna
Markéta, 7-
 Databáze cest:
Všechny cesty (178777)
Top cesty v ČR
Top bouldery v ČR
Nejnovější cesty:
Lamza 6c Vela Stiniva
Magma 6c Cavedine
Pomel 6a Kalymnos
Meteora 6a Val Pennavaire
Emisferi Paralleli 6c Val Pennavaire
Nově komentované:
Lez Nebo Nech Být 7A+/7B Holštejn
Bakerstreet 6b+ Pokrivenik
Lez Nebo Nech Být 7A+/7B Holštejn
Fuoco 6a Val Pennavaire
Svatava 7 Štramberk

 Nově v diskusi:
Re: Nehoda ve Žlebu | Re: Nehoda ve Žlebu | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy | Re: Pískovcové kruhy |

 Nové komentáře:
Re: Další možnosti mostu | Další možnosti mostu | Re: yes! | Re: yes! | Re: yes! | yes! | Re: snad radši ani ne :-D | Gratulace | snad radši ani ne :-D | Re: ?? |

 Kde to vře:
Kilian Jornet zdolal všech 82 alpských čtyřtisícovek za 19 dní (66)
SP v boulderingu Praha 2024 (56)
Použití prusíku při navazování, slaňování (29)
SP v boulderingu Praha 2024: Adam Ondra 6. (17)
Tom Randall (Wide Boyz) leze 60metrovou spáru na mostě v Berlíně (14)
82 alpských 4000m vrcholů za 19 dní (14)
Arco Rock Master 2024: Adam Ondra 6. (9)
Secret Spot Bouldering 2024 pozvánka (8)
Adam Ondra dal cestu Corona 10+/11- na Jastrabiu vežu v Tatrách (8)
SP v boulderingu Praha 2024 (8)

 Nově v inzerci:
Statická a dynamická lana | Petzl GriGri+ | Prodám NOVÝ Petzl Ascension B17 Pravý | Prodám NOVOU Petzl Grigri | Cepíny RAVELTIK Demon Mountain | Nalezený průvodce Vltavská žula | Stěhování - dvě stará kola 26 palců, symbolická cena | Scarpa Maestrale 2.0 | Neděle Pálava | listopad |

 Anketa:
Jaké technologie nebo aplikace používáte při lezení a jak vám pomáhají?
 GPS a mapové aplikace 
 215 
 Lezecké aplikace pro sledování výkonu 
 166 
 Sociální sítě pro sdílení a inspiraci 
 160 
 Vzdělávací aplikace pro techniky a trénink 
 156 
 Aplikace pro evidenci a sdílení výstupů 
 145 

 Návody:
Jak psát na lezce ...
Lezecké mapy

 Partneři:
Treking.cz
Hledáte si pěkné ubytování v ČR na Váš výlet či dovolenou? Vyberte si na webu MegaUbytko.cz v sekci chaty a chalupy pronájem. Pokud plánujete cestovat na Slovensko a potřebujete ubytovanie na Slovensku, ty nejlepší ubytovací zařízení, chaty, chalupy, roubenky naleznete na stránce chaty na prenájom.

 lezec  diskuse  ankety  odkazy  průvodce  fotky  video  *rss*  ochrana osobních údajů       ceník reklamy Energy Cloud   NetPro systems, s.r.o.