Jak obědvají horolezci (video) | |
Není nad to, když člověk vymyslí něco neobvyklého. Nemusí to být příliš velká věc, stačí když je to legrace. Potom i oběd s kamarády může být opravdu veselý.
Je slunný sobotní den. Hodiny pomalu odbíjí poledne a nastává ten nejvhodnější čas dát si něco k jídlu. Na stůl pokládám čistý, voňavý ubrus. Přidám láhev vychlazeného vína, příbory. Ještě schází květiny, ty nesmí chybět. Za nedlouho přijdou hosté, vše musí být včas připravené na sobotní oběd.
foto by © autor
Hosté usedají, každý si vybral místo dle svého vkusu. Všem musí být zaručen jedinečný výhled. Místo u okna bylo vybráno s opravdovou pečlivostí z nepřeberného množství jiných obyčejných stolů. Sommelier přináší z vinného sklepa vychlazenou láhev Château Margaux 1966. Vyhlášený to ročník pařížské smetánky. Někomu může připadat jako obyčejné Bordeaux, pro ostatní je to umělecký skvost. „Připíjíme na zdraví všem ženám, ať už našim či cizím, které ještě neznáme.“, zvolal jeden z hostů.
foto by © autor
Stůl už nezeje prázdnotou. Číšník téměř nepozorovaně obsloužil všechny zúčastněné během našeho rozhovoru o politice, obchodu a světové krizi. Kuchař se opravdu vytáhl. Připravil skvělou vietnamskou specialitu.
foto by © autor
Dle mého názoru jsme nevybrali příliš vhodné místo pro naši hostinu. Neustále nás vyrušuje projíždějící loď, či motorový vlak. Jak si můžeme vychutnat tu skvělou krmi v tomto prostředí?
foto by © autor
Zdroje:
Video ke shlédnutí a stažení z www.hany.info:
http://www.hany.info/cz/videa/jak-obedvaji-horolezci.html
pěkný no | 08:37:34 11.09.2009 | Pěkná recese. Zajímalo by mě, kde je ten most. | Pavel | odpovědět |
  | Re: pěkný no | 08:46:40 11.09.2009 | Řekl bych, že je to Pňovanský most pnoucí se nad Hracholuskou přehradou. | | odpovědět |
  |   | Re: pěkný no | 13:17:02 14.09.2009 | jj, je to Hracholuskej most | Honzís | odpovědět |
(_*_) | 08:59:43 11.09.2009 | jooo sranda musí bejt ikdyby na nudle nebylo :) | Artie | odpovědět |
Château Margaux | 09:05:16 11.09.2009 | To musí být opravdu odborník, ten váš somelier, když vám servíruje VYCHLAZENÉ Château Margaux... já osobně bych vzala spíš ročník 1961, i když vám by asi stačila i Hradní svíce :) | pařížská smetánka | odpovědět |
  | Re: Château Margaux | 11:53:50 11.09.2009 | Z Chateau Margaux muze byt i Pavillon Blanc, u ktereho je vychlazeni na miste :) | jikos | odpovědět |
  |   | Re: Château Margaux | 16:45:15 11.09.2009 | ;)pas mal...ale Château Margaux je Château Margaux a Pavillon Blanc je Pavillon Blanc. | pařížská smetánka | odpovědět |
  |   |   | Re: Château Margaux | 23:22:04 11.09.2009 | Château Margaux produkuje krome sveho hlavniho Bordeaux i dve vedlejsi "second vin", z nichz jedno je prave Pavillon Blanc du Château Margaux (na nekolika hektarech pestuji odrudu Sauvignon blanc, ze ktereho pak tohle vino delaji). Sice se k nemu ne vzdy uplne hlasi, ale to neznamena, ze ho neprodukuji, a jako second vin ma i jejich label. | jikos | odpovědět |
  | Re: Château Margaux | 11:57:44 11.09.2009 | K tomuto druhu cinskych nudli se mezi Bergeracem a Bordeaux zasadne nepodava nic jineho ;-) | Somelier | odpovědět |
Horolezci?!? | 09:11:18 11.09.2009 | Neměl se článek spíš jmenovat jak obědvají "podmostolezci"? | M. | odpovědět |
Zvedam palec nahoru | 15:28:08 11.09.2009 | Vtipna a hezky zdokumentovana akce! :) | Ondřej | odpovědět |
Dobre, ale | 19:09:28 11.09.2009 | Dobre, recese paradni, video se mi libilo moc. Ovsem kdyby ten obed mel tri chody a uvarene doma..., nebo byl alespon jezen hulkama, pak by to teprve melo grady. | NAtalie | odpovědět |
Vřelé díky | 09:25:57 14.09.2009 | Díky všem za parádní ohlasy:) | Hany | odpovědět |
  | Re: Vřelé díky | 13:16:32 14.09.2009 | A jak tam dostali ten stul?
Nedame nejakou takovouhle akci ve vetsim? S grilem, hromadou lidi a sudem piva? | Honzís | odpovědět |
  |   | Re: Vřelé díky | 17:03:20 14.09.2009 | No čéče, to nevím jak tam ten stůl dostali, a jak vůbec vylezli nahoru? :) no ten sud by byl docela masakr, ale jdu do toho!!! Otevřem si hospodu pod mostem:) | Hany | odpovědět |
super napad | 21:43:35 15.09.2009 | Docela sem koukala..:) musim rict, ze se mi libi tema pripitku!! Jen tak dal:) | Hani | odpovědět |
  |   | Re: Průvan... | 16:32:50 21.11.2009 | ...tjn, cidry je vzdy malo... | PostApokaliptickyPrezivsi | odpovědět |
|