Mára Holeček a Ondrej Húserka vyrazili na 2. pokus na Langtang

Mára Holeček vyrazil na 2. pokus o prvovýstup východní stěnou sedmitisícovky Langtang Lirung, tentokrát pouze ve dvojici se  Slovákem Ondrejem Húserkou. Kvůli sněžení strávili další bivak přímo pod stěnou s tím, že ráno jdou znovu do stěny, jak informoval včera večer na Facebooku.

Viz:



Předchozí Márova zpráva s informací, že jeden z týmu výstup vzdal: "Jediná změna je v našem obsazení. Jeden z Ondrů se rozhodl, že ještě je příliš mlád  a málo si oždibal ze sladkosti rajského jablka. Ani se mu nedivím. Však z mého pohledu budoucnost je narůstající cynismus a unavené tělo. Takže bát se okolních strašaků, je nic proti tomu strašákovi, který pozvolna narůstá uvnitř mého těla. Čili druhý pokus je se zralejším Ondrou a upřímně jsem tomu rád. Jelikož je tam již přesné uvědomění, chtít se poprat o výsledek. Mládí vpřed i zdar a starším nechme bitvy. Tak jo a to je zatím vše. Zítra lezeme…"
Viz:



A souběžný post z Instagramu Ondreje Húserky, v kterém píše: "Zostava sa troška mení a do steny tentokrat ideme v dvojke s Márom"
Viz:



Před tím jsme o expedici psali zde:

Mára Holeček a spol. čekají ve stěně Langtangu na lepší počasí

Mára Holeček aspol. už lezou na Langtang, ale zkazilo se počasí

Expedice Máry Holečka na Langtang Lirung se chystá do stěny

a před tím tady:

Mára Holeček je na expedici v Nepálu pod panenskou 2000m stěnou


Standa Holec   [úpravy] 11:14 24.10.2024

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář