LEZEC  OBCHOD  DISKUSE  INZERCE  ANKETY  ODKAZY  PRŮVODCE  MAPY  FOTKY  VIDEO 

 jméno

 heslo 

 Registrace   |   Jak piješ, tak lezeš. /Wie trinkst du, so kletterst du./
Hledání cesty

Hledání na Lezci

 Metodika
 Trénink
 Oblasti
 Reportáže
Knihy
Perly východu - vhled do knihy
Vyšel průvodce Adršpach I.
Nová dětská kniha o světové top lezkyni Janje Garnbret

Závody
Olympijská kvalifikace Budapešť (20.06)
SP v paralezení Innsbruck (24.06)
SP Innsbruck (26.06)

Žebříček
Cesty:
1.Ondra 13491
2.Šindel 12506
3.Trojan 12162
Bouldry:
1.Stráník 11106
2.Volf 11103
3.Konečný 10800
Hory:
1.Groš 8152
2.Rojko 6917
3.Černý 6808

Výsledky
MČR obtížnost (01.06)
ČP obtížnost Praha (18.05)
Olympijská kvalifikace Šanghaj (16.05)

Deníčky
5583 lezců
1107960 cest
Nové přelezy:
Tumor 8+
Optimum 9-/9
Satisfakce Xc
Strohwitwe 9-/9
Neues Land 9-/9
Sonne Und 9-
Frites 7C
Body Count 9+
Trial And 9+
Epita 9

Stěny
TJ vodní sporty - Loděnice - Litovel
Boulder sokolovna Hrušovany - Hrušovany u Brna
Spolkový dům - Vlašim

Prodejny
Ksport - Třinec
Lezecké centrum Vertigo - Bratislava
HUDYsport - Praha 1

Kontakt
REDAKCE:
standalezec.cz
ŠÉFREDAKTOR:
jirkaslezec.cz
INZERCE:
standalezec.cz
IT:
hoplezec.cz

Moby Duck

Uliho mastný fták - rituální receptura

 
 
 
 

Uli a mastný fták



Mastný fták a Uli


Ftáka opláchneme, necháme skapat a spolu s třiceti kilogramy domácích potřeb pevně zavážeme do nemožného pytle. Ukloněnou plotnu mírně rozhicujeme a pytel po ní asi 8 hodin zvolna smýkáme, dokud se nezačne klubat. Domácí potřeby vyvrhneme a ftáka necháme 36 hodin uležet.


Mírně rozhicovaná plotna



Domácí potřeby


Zatímco fták odpočívá, připravíme jumarinádu: mírně uklohněnou, krivetami předem prošpikovanou žulovou placku rozžhavíme na 9+. Přiložíme čerstvého piňona a zprudka freetujeme až pustí šťávu. Vyšťaveného Piňona opatrně odstraníme. Na mírnějším ohni OS-mahneme 170 metrů na prst tlustých nudlí, jumarinádu zahustíme a do rána důkladně orestujeme.


Freetování čerstvého piňona



Nudle



Víc nudlí


Ftáka občerstvíme jumarinádou a ihned udávíme další porcí lehce okomínovaných nudlí. Plotnu rozpálíme opět na 9+, smícháme orestované zbytky piňona, rajský průtlak a kozí nohu. Po hodině usilovného freetování přidáme zadáveného ftáka, ztlumíme sporák a necháme ještě 80 metrů dojít. Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky a necháme vychladnout. Podáváme s úsměvem (ruce).


Hotová jumarináda



Další porce



A ještě jedna porce



Takhle tlustý nudle!



Na obzoru Uliho vrcholové půlky



Podáváme s úsměvem



Nutriční hodnoty:
Země původu - Grónsko
obsah tuku/sádélka - 31 sádélek (29OS-mastné kyseliny, antiosidant 2AF)
Doba přípravy - 3 dny, resp 1100 minut.
Dietetické resumé - z valné většiny dobře stravitelné, nevhodné pro osoby s alergií na nudle



Překlad do kuchařského esperanta. Doporučená nastavení termostatu  jsou asi pro starší sporáky, až na malé výjimky je vše přepálené.


Spřátelené drůbežárny:
               
         
Dobrou chuť přeje šéfkuchař

Magnusek   [úpravy] 13:18 16.08.2010Tisk 

Reklama:


Související články:

Komentáře

     
...nové příspěvkyNový komentář 

 peknej ftak13:34:44 16.08.2010
by me zajimalo na czem jedesh. To musi byt hustej matrosh.
leguanodpovědět 

 Vařím rád13:35:39 16.08.2010
Vařím sice rád ale tohle je pro mě dost komplikovaný recept. Raději si na něco skočím do "picérky" pod Panťák.
Motákodpovědět 

 Dobře13:37:27 16.08.2010
... vy kluci jeseničtí !! :))))
štěpánodpovědět 
 Re: Dobře14:22:22 16.08.2010
Neuvěřitelně povedená slátanina, až se chce říct pěkně p.čo, pěkně! Nejvíc mě bavily ty popisky k fotkám, ty nemají chybu.
Willhemodpovědět 
  Re: Dobře15:14:58 16.08.2010
Tenhle receipt si koleduje vo novou nudli ze sajtny Lezce!
odpovědět 

 hamham13:49:14 16.08.2010
nudle z ftaka - to zeru
Filipoodpovědět 

 gratulace14:45:00 16.08.2010
Moooc hezký, aj ty lana už jsem letos někde viděl :-). Tak podrobnosti zas na koupáku.
Richardodpovědět 

 ...14:59:13 16.08.2010
Pěkně jste to OS-mažili :-)
Peliskaodpovědět 

 Mega článek a fotky15:01:43 16.08.2010
Ftáka vložíme Ulimu mezi půlky beru to doslova :-))))

Blahopřeji ještě přihřátějším buznám z Jeseněků:-))ú
Jose prasečí hlavaodpovědět 

 Skvěle15:27:08 16.08.2010
Skvěle napsanej a nafocenej report o parádním počinu. :-) Pašáci VELIKÝ
Kleboňodpovědět 

 Pěkný16:25:52 16.08.2010
gratuluju ke kuchtění i článku.
Petr Jandíkodpovědět 

 ;-)16:43:11 16.08.2010
chtěl jse napsat co to za kokotinu....ale nakonec jsem se pobavil :-))) Takze dobry ;-)
Daveodpovědět 

 Mňam17:00:40 16.08.2010
To vypadá na dobrej podnik, uklohnit takovou žranici. Ale chce to silnou plotýnku, moje stupeň 9+ vůbec nemá, krám jeden.
Petricekodpovědět 

 ano! ;)21:42:48 16.08.2010
spřátelené drůbežárny jsou parádní! ... v textu sem se i ztratil, ale vubec mi to nevadilo ;) -p-r-a-s-a-c-i ... teda: PAŠÁCI ste!!! ;) Respekt
arnoodpovědět 

 dík sponzorům22:29:46 16.08.2010
Parádní žranice a ještě lepší iřoznops, to žeru :)
Milanoodpovědět 

 kurva hoši23:54:35 16.08.2010
Guten tag. Klóbrc dolu. Pan Berka a Pan Foldyna se zase předveli. Hustota husta
basketakodpovědět 

 polevka08:40:54 17.08.2010
polevka nebyla?
mifoodpovědět 

 Ftákovina09:58:29 17.08.2010
Dost dobrá ftákovina a ještě dobřejší vejkon! Až jsem z toho dostal hlad a musel dát free sólo ledničku!
Dagodpovědět 

 !10:08:50 17.08.2010
to je zradlo!
janisodpovědět 

 paráda11:10:41 17.08.2010
Do ko na lý !
Matesodpovědět 

 hustoprace13:55:35 17.08.2010
Fakt hodne dobry, pyjonyri :) Sila je.
maxodpovědět 

 Hej17:14:41 17.08.2010
NotyvoleVelkáparádaTodlecto
Dafe-Bobrodpovědět 

 RESPECT19:25:29 17.08.2010
Si to du ještě jednou vopepřit, bo toto byla fakt fajna receptura.
Boha ja mám hlad, ale asik bych sa z toho posral.
Pecákodpovědět 

 líbí20:24:29 17.08.2010
Super počin a eště lepčí zpracování infa o něm. Kua toto je cesta ze zakletí článků typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy.
To je na nobelovu cenu za literatutu!!
kuba novákodpovědět 
 Re: líbí02:10:23 18.08.2010
taktak, chválim, krásný literární počin novodobého barda českého písmáctví, jen tak dál: magnusek for magnesia litera!
alois jirasekodpovědět 

 ...21:30:09 17.08.2010
jebat taký kotár, jebat taký článek, málo vět typu: u třetího cvakáš, založíš patu-na levačku bekend a průtlak až do jednoprdy
king-kong pětodpovědět 
 Re: ...11:32:23 18.08.2010
:-D
kuba novákodpovědět 

 Hustoles06:58:21 18.08.2010
vypečená smaženice, řádně jste to hoši voroštovali, Klobouk Dolu! :o)
Medvědodpovědět 

 Pěkné recept20:17:23 18.08.2010
Panáčci pěkně, co navaříte dalšího??
Držím palec ať se daří i tomu so vaří. S*
slunkoodpovědět 

 :-)22:09:51 18.08.2010
...nevím na čem jedete , ale chci to taky ! :))) ale kurfa jsem se zasmál ....dobrá práce
loudilodpovědět 

 ok00:43:28 20.08.2010
Radne OS-mazeno, hezky pekne:) uz staci jen dodat "bon apetit"!
sarekodpovědět 

 Složitej recept08:51:31 23.08.2010
Jak jsem to tak četl, tam mi bylo vše celkem jasný, popisky parádní, nudle ok, půlky mám, plotýnku jsem rozpálil a připravil ubrousky. Ale pak kouknu na tu závěrečnou sumarizaci a děte někam, tenhle recept je hrozně těžkej, to normální hobby kuchař nemá šanci.
Steveodpovědět 

 zvonivá16:49:35 31.12.2010
až mi z toho receptu začaly zvonit ponožky!!letím rozpálit plotnu na 11+!!
báraodpovědět 

 Foto dne:

Olympijská kvalifikace Šanghaj
 Databáze cest:
Všechny cesty (175589)
Top cesty v ČR
Top bouldery v ČR
Nejnovější cesty:
Chyťte Ho! VIIb Labské Údolí - Levý Břeh
Fernetová Víla V Ostrov
Výměna Prstýnků VIIIc Ostrov
Komáří Orgie VIIIb Skály U Sosnové
Stará Cesta II Tisá - Bürschlické Stěny
Nově komentované:
Promiň ÍTÝ Xa Údolí Loubenského Potoka
Promiň ÍTÝ Xa Údolí Loubenského Potoka
Hořící Sezóna V Tisá - Bürschlické Stěny
Kruhy Pod Očima Xa Ostaš
Yahaha 6 Srbsko

 Nově v diskusi:
Re: Dopadlo to? | Re: Dopadlo to? | Re: Vltavska žula pruvodce | Vltavska žula pruvodce | Re: Adlitzgräben | Dopadlo to? | Re: ...nebo raději nůžky? | Re: Dej si pozor, Hrnec | Re: Lezecké oblasti ve Švédsku | Re: Adlitzgräben |

 Nové komentáře:
Re: odšlapy | Re: Srdce vs Plast | Re: Srdce vs Plast | Re: odšlapy | Re: odšlapy | Re: Srdce vs Plast | Re: odšlapy | Re: vyjde? | Re: To máš tak | odšlapy |

 Kde to vře:
U chaty Pod Rysy v Tatrách havaroval vrtulník s českým pilotem (87)
Olympijská kvalifikace v lezení Šanghaj - finále (19)
MČR v lezení na obtížnost (19)
Film: Lezení v pražském Braníku (17)
Video:Adam Ondra trénuje v Innsbrucku na olympijskou kvalifikaci (5)
Perly východu - vhled do knihy (4)
Otevírání sezóny 2024 na Denali (4)
Pád německého lezce (2)
Anak Verhoeven dala La Planta de Shiva 9b znovu, bez nákoleníků (1)
První lyžařský sjezd Great Trango Tower (1)

 Nově v inzerci:
NEPROMOKAVÁ BUNDA RAB DOWNPOUR ECO vel.XL | NEPROMOKAVÁ BUNDA RAB DOWNPOUR ECO vel.XL | Lezečky 5.10 Hiangle holčičí | Davle - karabiny ve slaňáku | Aktivní ženskou pro život | Garmin Instinct 2 Solar | Statická a dynamická lana | LaSportiva Miura VS | Lezení | La Sportiva Miura VS 36/5 |

 Anketa:
Jaký je váš názor na dodržování lezeckých pravidel?
 Plně je respektuji 
 1247 
 Většinou respektuji, záleží na konkrétní situaci 
 1308 
 Mám s tím problém, sem tam dodržuji 
 1331 
 Nezajímá mě to, lezu podle svého. 
 1263 

 Návody:
Jak psát na lezce ...
Lezecké mapy

 Partneři:
Treking.cz
Hledáte si pěkné ubytování v ČR na Váš výlet či dovolenou? Vyberte si na webu MegaUbytko.cz v sekci chaty a chalupy pronájem. Pokud plánujete cestovat na Slovensko a potřebujete ubytovanie na Slovensku, ty nejlepší ubytovací zařízení, chaty, chalupy, roubenky naleznete na stránce chaty na prenájom.

 lezec  diskuse  ankety  odkazy  průvodce  fotky  video  *rss*  ochrana osobních údajů       ceník reklamy Energy Cloud   NetPro systems, s.r.o.