Ahoj. Jedem o prázdninách do Verdonu, tak je čas nakoupit expresky (doteď jsem lezl jen na stěně) a mám potíže s výběrem. Cenově jsme si to představoval do 300kč (+-30), nemusí to být nic extra, jsme takoví začátečníci spíš. Někdo nějaký tip?
Cau, prave jsem si chtel jit zabouldrovat. Lokal Blok zavřeno, V Siti taky, nějaká havárka. Tak pozor. Dost me prudi, ze to ani jeden podnik nedal nikam vedet.
cavko..hral uz niekto tuto hru?? :-) na googly sa da stiahnut demo verzia a je to celkom sranda a aj dost zlozite.. http://www.youtube.com/watch?v=Wq8RUfggPFM
Zdravim milovníky sněhu, nevíte někdo, jak je to se sněhem v těchto oblastech, popř. kde to na skialpy v rakousku momentálně "jde" v nejbližších dnech? díkec
Hoj,asi to tu uz nekde je,ale nasel sem jen zmatene odpovedi. Nevite ceho by melo byt ve strave "vice" pri zvysene treningove namaze,co se tyce kloubu? Nebo-li jak upravit stravu,abych preventivne posilil klouby? (beham vice nez drive a bojim se
Zdravim vsechny lezce, chci se zeptat, jeslti nahodou nebyl nekdo v poslednich dnech na Rohacich (Ziarska chata). Chci se jen zeptat jak to tam vypada se podmínkami (laviny, snih apod.). Dekuji za odpověď.
Nevite nekdo, jak to vypada na hlubocepskych plotnach? Je tam hodne bordelu po zime, nebo lze za priznivych teplot uz neco polizt? Predem diky za reakce.
Hoj,asi to tu uz nekde je,ale nasel sem jen zmatene odpovedi. Nevite ceho by melo byt ve strave "vice" pri zvysene treningove namaze,co se tyce kloubu? Nebo-li jak upravit stravu,abych preventivne posilil klouby? (beham vice nez drive a bojim se aby mi to nedojebalo kolena nebo kycle) Diky za odpoved. (mam na mysli spise normalni stravu nez kupovani nejakych specialnich pripravku)
Na klouby je dobrá želatina. Česnek je dobrý na vše. Takže výsledek: hodně tlačenky s česnekem (místo cibulky), místo chleba tvaroh a zapíjet mlíkem.
A teď vážně: ta tlačenka (poctivá) je dobrá.
jo a bacha: " Kdo jí tvaroch, vidí za roch!" :D :D
já mléčný výrobky moc nejím...každej kdo se zajímá o zdravou stravu vám řekne že mléčný výrobky nejsou moc zdravý-zejména ty uměle přislazovaný...když už , tak se doporučuje kvašený-kefíry apod..ale bez cukrů-čistý.
mě to rozhazuje trávení takže to nejím, spíš si občas koupím v lékárně laktobacily a sem tam si je dám. to staví....
někde sem četl že osteoporóza se začala v japonsku vyskytovat až po tom co se tam postavily mlékárny...
lepší je přidávat do jídla mořský řasy-mají mega minerálů-řasy Wakame, Kombu (vaří se dlouho-s luštěninama),Nori...někomu může vadit mírnej čmach po rybině..
nejlepsi je jist co ti chutma, telo si rekne o to, co potrebuje..
jinak doporucuju pestrou vyvazenou stravu - ryby, lusteniny, pravidelne nejaka zelenina (nejlip korenova + paprika), ovoce (hroznovy vino, jahody, maliny, zadny exoticky hovadiny), nevyhybat se ani masu, ale davat si dobry a ne moc casto, mliko a mlecny vyrobky jen pokud ti nedelaj potize s travenim (ne kazdej to travi dobre) a zasadne tucny (odstredenej jogurt nebo mliko nema zadnou cenu), vyhybat se sragoram s vysokym obsahem cukru(i vyssich) - zadny zakusecky, porce deseti knedliku nebo hora brambor, zasadne nejist smazeny slany hnusy (bramburky, hranolky, hamburgry, ..),vyhybat se ciry chemii vcetne vyzivovych doplnku, uzeninam, vecem, ktery jsou obarveny vic nez jednim barvivem (znaci idiocii vyrobce) atd., po narocnem fyzickem vykonu vcas doplnit energii (klidne tatranku, nebo pivo, po aktivite spalis vsechno), pit a jist stridme a pravidelne a nedodrzovat vsechno, co ti kdo nakuka - jestli se ti zda cokoli z toho, co pisu jako zhuverilost, rid se vlastnim rozumem
...no, pár "pičovin" jsi tady napsal. Zvlášť to o tom, že po aktivitě je jedno co sníš, že to tělo stejně všechno spálí :-). Jinak máš ve své podstatě pravdu.
Nemel tady bludy prosimte, vis vubec jaky je rozdil mezi normalnim a odtucnenem mlekem? A proc maso jen jednou za cas? Doporucujes tady totalni nesmysly...radsi nemysli a prva si neco precti-nejlepe knizku, ne zase neco typu jedna pani na foru povidala...
ja predavam to co funguje u me a u mych znamych, .. nekdy je lepsi dobra rada nez blba knizka, .. mimochodem maso doporucuju neprilis casto aby ses vyhnul nadmernemu prisunu bilkovin a zatezovani ledvin, jaky je rozdil mezi odtucnenym a plnotucnym mlekem poznam take knizky (cimz nerikam, ze neznam teorii)
jestli jsi odbornik, nebo si tak pripadas, klidne se o neco podel
ja jsem vesnican, vidlak, kterymu couha slama z bot a nabizim jen to, co znam
Rika Ti neco pojem "strava podle krevnich skupin"? Kdyby jo, nepsal bys tu o zatezovani jater a ledvin. Taky vsechno moc bagatelizujes, je x druhu masa, pricemz s kazdym se telo "pere" jinak. Pokud dotycneho zajimaji zaklady zdrave stravy, necht si pujci par kvalitnich knih. Bude to asi nejjednodussi cesta.
Přirozenou stravou ku zdravým kloubům? Medvídky, něco v aspiku (ryba bude zdravější), tlačenku, vařenou kližku. Pokud ti nevadí, že budeš jako králík, tak košťálovou zeleninu a nebát se cibule, je to přeci královna mezi zeleninou.
on to myslel s tim masem asi tak, ze jako zdroj energie je to nevhodny, protoze obsahuje prevazne bilkoviny a tuky.
zdoj en. sou polysacharidy.
maso az na regenaraci svaloviny. nejist ho moc asi proto, ze kdyz snis za den vic bilkovin nez telo potřebuje, tak se to co je navic premeni na kyselinu močovou, která škodí ledvinám...a když to děláš dlouhodobě, můžes dostat DNU-nemoc králů...
myslím že denní spotřeba bílkovin je kolem 1,5 g na 1kg tělesné hmotnosti a narůstá se zátěží...
nejlepší je poslochat svoje tělo a jest na co máš chuť a nečumět pořád do nějakých tabulek.
a jak tu někdo psal-zničený klouby už dokupy nedáš, takže když sportuju tak nevidím problém v tom si jednou za rok koupit balení chondroprotektiva...
Debata o zdravé stravě, to je tak široký pojem že si to nedovedete představit. Navíc dietologové mají často sami protichůdné názory. Ale úplnej základ – mlíko: nikdy ošetřený UHT technologií (to je naprosto znehodnocená potravina). Vápník v mléčných výrobcích sice je, ale špatně osvojitelnej (obtížně se dostane tam, kam má). Strava podle krevních skupin je blbost.
Kloub jakmile je poškozen, je to nevratné. Částečně se možná dá kloubům pomoct tím, že jíš to, z čeho jsou. To znamená futrovat třeba právě ty tlačenky. Prostě potraviny kde jsou rozemlety všechny ty chrupavky z kloubů. Na pohyblivost kolagen. Ale! Klouby nejsou prokrveny. Proto je potřeba pít hodně vody! Protože k tomu kloubu dostaneš potřebný živiny jen difúzí.
Ty já Ti nevím...tlačenka s cibulí je asi super věc k pivu apod. Ale že by to měl někdo přímo "futrovat", stejně jako želatinové pochutiny, to si nejsem až tak jist :-). Kromě zmíněných kolagenových složek obsahují tyhle jídla i plno svinstva (ve zkratce koření, stabilizátory, barviva atdatdatd.) a pokud to bude někdo valit v dobré víře často, spíš spláče nad výdělkem než zaběhne maraton :-).
Ale, tak samozřejmě, že tlačenka není zrovna racionální výživa. Jen jsem ji uvedl, jako příklad (protože se tady v debatě už o ní mluvilo), kde jsou rozemlety všechny možný chrupavky z kloubů. Osobně si myslím, že je potřeba nasadit doplňky stravy. A i to pomůže, možná.
Kde byse v tlačence vzaly barviva a stabilizátory??? Sůl, pepř, majoránka, česnek a hotovo. V dobré tlačence je dobrý maso, navíc vařený, tak co víc si přát. Pokud je přesolená nebo se to přežene s kořením, tak už to není dobrá tlačenka.
No jo, občas se podívám, z čeho všeho je takový šunkový závitek v aspiku, tam toho bývá... Proto je lepší ta ryba. A gumový sladkosti? S trochou štěstí se dá vybrat i menší zlo. Jinak když odbočím, tak se dělaly testy kladiv s pogumovanou (plastovou) rukojetí a při práci s nějakými z nich se člověku dostane přes dlaň pěknej bordel do těla...