Vyšla nejnovější kniha Reinholda Messnera Symboly Průvodce Elbtal 1 a 2 Mistr skal
EP v ledolezení Brno (06.12) Kvalifikace ve skialpinistickém sprintu USA (07.12) BOULDER SESSION 13ka Praha (13.12)
Cesty: 27.Suchan 10532 28.Kolomazník 10516 29.Lebloch 10412 Bouldry: 27.Ďurech 9759 28.Obal 9703 29.Horáček 9700 Hory: 25.Petr 2960 26.Novák 2688 27.Chomová 2670
MČR v lezení na obtížnost (08.11) EP obtížnost Toulouse (31.10) MS v lezení (21.09)
Contact
Název cesty: Štáflovka Klasifikace: 5- Typ cesty: horská Sektor: Volia Veža Oblast: Mengusovská Dolina Poloha: Slovensko - Vysoké Tatry Obtíže: vytrvalost Sklon: kolmá Délka: 200 m Autor: V.Štáflová, K.Čabelka, J.Šabata, 9.7.1935 Popis: Nádherná čtyřdélková klasika, štandy zajištěny borháky, které jsou také ve dvou nejobtížnějších místech
Poznámka: Se dvěma lany možno slanit, přes Stanislawskeho.
Zapsal: radek lienerth (zoban), 14.04.2002 18:26:34
* * * * * * * Hodnocení / Počet: 7 / 11 Průvodce - Volia veža Všechny cesty Nová cesta
Komentáře
Výstup: 1. Vhloubením pod převisek, vlevo okolo něho (skoba) na poličku. 2. Obtížně zleva od štandu na šikmou polici, po ní doleva vzhůru pod další převis, znovu zleva na rampu. 3. Lehce položenou plotnou (borháky) podél dvou spár a doprava na pilíř. 4. po pilíři pod kolmou stěnku, přes ní na lehký hřeben. 5. na vrchol.
Klasici sestupují pěšky doprava do sedla (I) a sutí pod stěnu (CH). žlabem. Staflovka:
prvovystup 9,7,1935 lezci Vlasta Staflova,Karel Cabelka a J.Sabata
zimni prelez:18,3,1952 lezci Karel Cerman,Olda Kopal
Zapsal: 15.04.2002 22:07:42
Je možné lézt i přímo ve spádnici převisu v druhé délce. Kolem trhliny v plotně (dobře jištěno) na štand pod převisem (50m, kl. 5)Zapsal: PavelS, 01.04.2005 09:12:57
Nový borhákový štand na hřebenu teď umožnuje komfortní slanění cestou bez nutnosti hledání slaňáku Stanislawského.Zapsal: Marek, 08.08.2010 17:43:29
I agree to the processing of personal data .
Přelezy
Přidání cesty do deníčku
Reklama:
Photo of the day:
Routes:
New in discussion:
Latest comments:
Hot:
New in advertising:
Instructions:
...